HORA INTERNET
«In Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock.»
«A Itàlia durant 30 anys, sota els Borja, van patir guerres, terror, assassinats i matances però van produir en Miquel Àngel, en Leonardo de Vinci i el Renaixement. A Suïssa van tenir amor fraternal; van tenir 500 anys de democràcia i pau, i què va produir això? El rellotge de cucut.»

Harry Lime (Orson Welles), "The Third Man", 1949

Bé, 49 anys després que digués això i 248 anys després d'haver inventat el rellotge de cucut, els suïssos han esmenat el gran Orson Welles; també han inventat el rellotge d'arrova.

El 23 d'octubre del 1998, Nicholas Negroponte, fundador i director del laboratori de mèdia del MIT (Massachusetts Institute of Technology), va inaugurar el BMT (Biel Meridian Time), donant així per iniciada l'hora Internet.

Aquest meridià es troba a la ciutat de Biel (Mittelland, Suïssa), a la Jakob Stämpfli Straße, concretament a la façana dels quarters generals de Swatch International, i marca l'hora única comú al llarg de tot l'Internet. És a dir, amb l'hora Internet no hi han fusos horaris i tot el món treballa amb la mateixa hora.

A més, i posats a racionalitzar, han dividit el dia mig solar, en comptes d'en 24 hores de 60 minuts de 60 segons, en 1000 unitats que han anomenat '.beats' (pronuncieu-ho dotbiits) o 'punt batecs'. Cada batec equival a 1 minut amb 26'4 segons.

La fórmula és:

    B = (H x 3600 + M x 60 + S + T x 60 + 3600) x 1000 / 86400

    H: hora actual local
M: minut actual local
S: segon actual local
T: fus horari expressat en minuts de diferència respecte de l'hora GMT
B: batec actual (ignorant els decimals)
Per exemple:
     = ( x 3600 + x 60 +  x 60 + 3600) x 1000 / 86400

Hora Internet

Nota molt important: no feu ara la broma de dir-li a un alemany que el rellotge de cucut el van inventar els suïssos perquè s'emprenyarà; el Kuckucksuhr el va inventar en Franz Anton Ketterer a Schönwald (Baden-Württemberg, Alemanya) el 1750, com a variació del rellotge de la Selva Negra o Schwarzwalduhr que, al seu torn, es va inventar a la granja Glashof, prop de Titisee-Neustadt (Baden-Württemberg, Alemanya), cap al 1640. Bàsicament Herr Ketterer va agafar un d'aquests rellotges i li va canviar les campanetes que donaven l'hora per unes manxes que simulaven un ocellet asmàtic que repetia obsessivament 'cucut' (kuckuck, en alemany). Tot i així, la seva més important aportació a la Història mundial és que va donar lloc a un memorable episodi de La Pantera Rosa, In The Pink Of The Night.
[catal…][english][castellano]
23/7/2015 09:46:19 GMT+0000